Overtredingen in Amerika

In de Verenigde Staten, overtredingen zijn meestal misdaden met een maximum straf van 12 maanden van opsluiting, meestal in een lokale gevangenis in tegenstelling tot misdadigers, die meestal worden opgesloten in een gevangenis. Jurisdicties zoals Massachusetts zijn een opmerkelijke uitzondering waar de maximale straf van sommige misdrijven is tot 2,5 jaar. Mensen die veroordeeld zijn voor misdrijven worden vaak gestraft met probatie, dienstverlening aan de gemeenschap, korte gevangenisstraf, of part-time gevangenisstraf, geserveerd in het weekend.¬†Misdemeanors meestal niet resulteren in het verlies van de burgerrechten, maar kan leiden tot verlies van privileges, zoals professionele licenties, openbare gebouwen of openbare werkgelegenheid. Dergelijke effecten zijn bekend als het onderpand gevolgen van strafrechtelijke vervolging. Dit komt vaker voor wanneer de overtreding verband houdt met het voorrecht in kwestie (zoals het verlies van de licentie een taxi bestuurder na een veroordeling voor roekeloos rijden), of wanneer de overtreding betreft morele schanddaden – en in het algemeen wordt beoordeeld op een case-by -case basis. Een prominent voorbeeld hiervan is te vinden in de Verenigde Staten Grondwet, dat bepaalt dat de voorzitter kan worden afgezet en vervolgens ontslagen indien schuldig bevonden door het Congres voor “hoge misdaden en misdrijven”. De definitie van een “hoge criminaliteit” wordt overgelaten aan het oordeel van het Congres. In Singapore, misdrijven in het algemeen worden veroordeeld tot maanden gevangenisstraf, maar met individuele verdachten zijn veroordeeld tot een hardere straf. De straf van vandalisme is een geldboete van ten hoogste S $ 2.000 of gevangenisstraf van ten hoogste drie jaar, en ook lijfstraffen van niet minder dan drie slagen en niet meer dan acht stokslagen.

Comments are closed.